Statul Islamic a raspuns amenintarilor lansate de gruparea de hackeri Anonymous distribuind o lista cu sfaturi de urmat pentru a evita actiunile hackerilor. Insa lista a fost interceptata de Centrul International pentru Studierea Radicalismului din Londra,asa cum relateaza The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conturile de Twitter pro-ISIS au raspuns eforturilor hackerilor de la Anonymous, de a bloca utilizatorii care transmit mesajele jihadistilor, sfatuindu-i pe sustinatorii extremisti sa urmeze o serie de instructiuni in ceea ce priveste activitatea online, tocmai pentru a evita hackerii.

Instructiunile au fost transmise prin intermediul aplicatiei de mesaje Telegram, care cripteaza mesajele si le poate distruge dupa o perioada de timp.

1. Nu deschideti niciun link daca nu sunteti sigur in ceea ce priveste sursa

2. Folositi o retea privata si schimbati-va IP-ul in mod constant, atat pe telefoane, cat si pe calculatoare.

3. Nu vorbiti cu persoane pe care nu le cunoasteti pe Telegram, blocati-le daca este nevoie. Exista multe probleme in ceea ce priveste Telegram si va pot sparge conturile prin intermediul aplicatiei.

4. Nu vorbiti cu persoane prin mesajele private de pe Twitter pentru ca va pot sparge contul in acest mod.

5. Evitati sa va folositi mail-ul ca nume de utilizator pe Twitter, multi sustinatori ISIS au conturile sparte din aceasta cauza.

Instructiunile au fost transmise sustinatorilor ISIS dupa ce hackerii de la Anonymous au sustinut ca au spart peste 800 de conturi ale jihadistilor de pe Twitter.