Presedintele american barack Obama a declarat duminica ca va merge la Paris pentru conferinta pe tema climatului pentru a arata ca liderilor occidentali nu le este teama de amenintarile teroriste, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul de la Casa alba a facut apel la toata lumea sa ramana puternica in fata amenintarilor jihadiste, cerand oamenilor sa nu cedeze panicii iar liderilor mondiali sa vina, ca si el, la conferinta de la Paris, scena tragicelor atacuri teroriste din data de 13 noiembrie.

Lumea trebuie sa dea dovada de hotarare, a subliniat presedintele american, in timp ce Bruxelles-ul se afla, pentru a doua zi consecutiv, in stare de alerta maxima, confruntata cu amenintarea unor atacuri, dupa cele din Paris si luare de ostatici din Bamako, capitala Mali.

Pentru inceput, sefii de stat si de guvern ar trebui sa participe pe 23 moiembrie la conferinta modiala pe teme climatice de la Paris.

Autorii atacurilor de la Paris nu sunt "creierul", ci mai degraba "o banda de criminali care dispun de retele sociale bune", a mai afirmat Obama/

"Cred ca este absolut vital ca fiecare tara, fiecare lider, trimite mesajul ca salbaticia unei maini de criminali nu va impiedica planeta sa abordeze probleme vitale", a adaugat liderul american aflat la Kuala Lumpur, unde a participat la o reuniune a celor zece tari membre ale Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN