Numeroase persoane au fost retinute sambata in orasul Weinheim, din sudul Germaniei, in urma unor confruntari violente intre politie si protestatari care au incercat sa perturbe o conferinta a partidului de extrema-dreapta NPD, relateaza Mediafax citand Deutsche Welle.

HotNews.roFoto: Hotnews

Politia germana a retinut 125 de persoane, intre care numerosi membri ai miscarilor activiste de stanga, in timpul conferintei Partidului National Democrat (NPD) la Weinheim.

Politistii au precizat ca activistii au incercat sa treaca de barierele ridicate pentru a asigura securitatea conferintei NPD. Protestatarii au aruncat cu pietre spre fortele de ordine, care au raspuns cu gaze lacrimogene.

Mii de persoane au manifestat impotriva NPD, care si-a organizat pentru a treia oara conferinta la Weinheim, un oras cu 44.000 de locuitori. Guvernul local a incercat fara succes, in trecut, sa impiedice desfasurarea conferintei partidului acolo.

NPD este un partid de extrema-dreapta acuzat de xenofobie, care a evitat sa fie interzis de autoritatile germane, in pofida legaturilor cu grupari interzise.