Autoritatile din Italia au descoperit ca organizatia criminala Cosa Nostra planuia un atac asupra Ministrului de Interne Angelino Alfano. Politia italiana a arestat sase membri ai Cosa Nostra dupa ce acestia au fost interceptati in timp ce planuiau sa-l raneasca pe demnitar,informeaza The Guardian.

Politia italiana a arestat, vineri, sase membri ai organizatiei mafiote Cosa Nostra in timpul unei anchete care a dezvaluit planul unui atac asupra Ministrului de Interne orchestrat de catre Mafie. Arestarile s-au facut dupa un raid in Corleone, un oras puternic controlat de Cosa Nostra. Reprezentantii politiei au sustinut ca investigatia i-a ajutat sa previna o crima.

Procurorul din Palermo Francesco Lo Voi a declarat ca membrii Cosa Nostra au fost inregistrati in timp ce discutau despre un eventual atac asupra demnitarului Angelino Alfano. Insa, Lo Voi a amintit ca a vorbi despre o tentativa de asasinare este exagerat, intrucat mafiotii planuiau sa-l atace pe demnitar in timp ce acesta nu era protejat de catre bodyguarzi, ceea ce nu se intampla niciodata.

Unul dintre mafioti a fost interceptat in timp ce spunea: ”Daca suntem cu totii de acord, atunci il vom lovi. Il lovim direct in cap”.

Potrivit The Guardian, Alfano a devenit o tinta pentru organizatia mafiota tocmai din cauza dorintei sale de a implementa conditii mai dure in inchisoare pentru mafiotii incarcerati, cum ar fi izolarea completa de ceilalti prizonieri.