Rusia a bombardat din nou vineri pozitii din Siria cu rachete de croaziera trase de nave amplasate in marea Caspica, dar si cu bombardiere strategice, a anuntat ministrul rus al Apararii, Serghei Shoigu, citat de AFP.

Flota rusa Foto: Captura YouTube

"In 20 noiembrie, navele flotei Caspice au tras 18 rachete de croaziera asupra a 7 tinte in provincia Raqqa (nord-est), Idlib (nord-vest) si Alep (nord-vest). Toate tintele au fost distruse", a spus Shoigu, int-o intalnire cu presedintele Vladimir Putin.

Este a doua oara cand rachete de croaziera lansate din marea Caspica sunt utilizate de Rusia in interventia militara din Siria, care a inceput in 30 septembrie.

Potrivit ministrului, 29 de bombardiere strategice au decolat din Rusia pentru a lovi tinte ale organizatiei jihadiste Statul Islamic din Siria. Aviatia rusa a inceput sa utilizeze aceste avioane cu raza lunga de actiune in 17 noiembrie.

"Gruparile armate suporta pierderi considerabile. Doar cu un singur tir de racheta de croaziera asupra unei singure tinte din provincia Deir Ezzor peste 600 de combatanti au fost ucisi", a spus Shoigu, fara a oferi alte detalii.

Ministrul a mai ca a dublat numarul de avioane rusesti stationate in Siria, al caror numar se ridica in prezent la 69.

Potrivit ONG-ului Observatorul sirian pentru drepturile omului, cel putin 8 persoane au fost ucise si alte 50 ranite in cadrul bombardamentelor de vineri in Deir Ezzor, in timp ce zeci de camioane cisterna au fost distruse.