Reteaua terorista Stat Islamic ar putea comite noi atacuri teroriste de genul celor din Franta in alte state europene, avertizeaza Agentia politiei europene (Europol).

"Este rezonabil sa presupunem ca exista probabilitatea unor noi atacuri", a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, intr-un discurs rostit in fata membrilor Parlamentului European, transmite Mediafax.

Wainwright a comparat atacurile comise la Paris, in care au fost ucise 129 de persoane, cu atentatele de la Bombay (India), unde in 2008 au fost omorate 166 de persoane.

"Atacurile din Bombay au devenit realitate in Europa", a adaugat Wainwright.

"Avem de-a face cu o forma de terorism mai semnificativa si mai periculoasa. Am primit o declaratie clara de intentii din partea retelei teroriste Stat Islamic, care vrea sa exporte in Europa si pe scena internationala terorismul brutal", a subliniat oficialul Europol.

Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat atentatele comise in cursul noptii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel putin 129 de persoane au fost ucise in atacurile teroriste, iar aproximativ 400 au fost ranite. Organizatia fundamentalista sunnita a avertizat ca toate tarile care participa la coalitia ce efectueaza bombardamente in Siria si Irak se vor confrunta cu atentate de genul celor de la Paris.

Organizatia terorista Stat Islamic ocupa regiuni din Irak, Siria, nordul Egiptului si nordul Libiei, unde a proclamat un "califat islamic".