Procurorul general din Paris, Francois Molins, a anuntat miercuri noaptea ca presupusul organizator al atentatelor din 13 noiembrie din capitala Frantei, Abdelhamid Abaaoud, nu figureaza printre cei opt arestati miercuri in asaltul din zona Saint-Denis, scrie presa internationala.

"Va pot spune ca Abaaoud si Salah Abdeslam nu se numara printre cei luati in detentie", a spus Molins, citat de AFP, referindu-se la "creierul" atentatelor si la un atacator suspectat care a fugit in Belgia cu masina imediat dupa atentate.

Molins nu a exclus insa ca cei doi sa fi fost ucisi avand in vedere ca nu a fost stabita deocamdata identitatea persoanelor ucise in timpul raidului.

Expertii francezi incearca acum sa stabileasca daca organizatorul suspectat de atentatele de la Paris este printre cei ucisi in raidul de amploare de miercuri asupra unui apartament din zona Saint-Denis, scrie BBCNews.

"Un corp a fost gasit sub daramaturile cladirii. Starea corpului nu permite, in aceasta etapa, sa fie identificat", a mai precizat procurorul Parisului.

Autoritatile au anuntat pana acum ca cel putin doua persoane au fost ucise in asalt. Acesta a fost efectuat dupa primirea unei informatii luni ca Abdelhamid Abaaoud, acuzat ca a jucat un rol central atat in planificarea cat si executarea atacurilor asupra Parisului de vinerea trecuta in care au murit 129 de persoane, se afla in Franta, nu in Siria cum se crezuse.

Politia a tras 5.000 de gloante in timpul asediului lansat miercuri dimineata devreme asupra unui apartament de la etajul al treilea, lasand cladirea cu risc de prabusire in anumite locuri si incetinind ancheta, a mai precizat Molins. O femeie kamikaze s-a aruncat in aer activandu-si vesta exploziva.

In total, sapte barbati si o femeie au fost arestati in apartament sau in apropiere retinuti in raidul asupra apartamentului din zona Saint-Denis la nord de Paris.