Politia franceza anunta ca l-a identificat pe cel care a comandat atentatele din Paris: Abdelhamid Abaoud ar fi "creierul" atacurilor teroriste. Abdelhamid Abaaoud este cetatean belgian care sta in Siria. El ar fi comis, alaturi de alt suspect cautat de politie - Abdeslam Salah - mai multe talharii armate, transmite postul BFM TV.

Imagine dramatica din Paris dupa atacurile de vineriFoto: Agerpres/EPA

Un jihadist francez arestat la intoarcerea din Siria in august ar fi spus serviciilor secrete franceze ca la sosirea sa in Siria a fost primit de Abdelhamid Abaaoud, care i-a cerut sa comita un atentat asupra unei sali de concerte.

Abdelhamid Abaaoud are 27 de ani si este originar din Molenbeek, scrie RTL. Potrivit aceleiasi surse, Abdelhamid Abaaoud ar fi aparut pe radarul serviciilor secrete in ianuarie 2015, cand numele sau a aparut in contextul unor atentate teroriste dejucate in Belgia. La acel moment, el era considerat finantator si comanditar al acelor atacuri teroriste, iar telefonul sau mobil a fost localizat in Grecia.

Abdelhamid Abaaoud este supranumit Abou Omar, mai scrie BFM TV. El a fost condamnat, in absenta, la 20 de ani inchisoare in acest an pentru ca a incercat sa recruteze tineri belgieni pentru a-i transforma in teroristi.

In atacurile teroriste concertate din Paris au murit vineri noapte 129 de persoane.