Dorin Ilie, jurnalist la France Télévisions, spune că nimeni nu se aştepta ca teroriştii să atace o zonă populară a Parisului, unde sunt cetăţeni de toate naţionalităţile, el spunand că "aceştia nu au avut niciun fel de raţiune, nu a contat persoana, culoarea pielii, religia". Romanul descrie si cum arata Parisul a doua zi dupa atacurile soldate cu cel putin 128 de morti: localnicii primesc permanent mesaje de a nu ieşi din case, traficul pe străzi este redus, fiind foarte puţine maşini, iar multe magazine şi restaurante din oraş sunt închise, potrivit Mediafax.

Dorin Ilie a mai povestit că în zona de nord a Parisului, unde au avut loc atentatele teroriste de vineri noapte, a fost interzisă organizarea de evenimente, iar manifestările care erau programate au fost anulate.

Totodată, jurnalistul a arătat că a fost suspendată şi campania electorală pentru alegerile regionale din decembrie 2015: "Partidul Socialist, Partidul Republican şi Frontul Naţional au anunţat că anulează temporar manifestările şi campania electorală."

Potrivit acestuia, ceea ce este ieşit din comun în cazul atentatelor de vineri noapte este că "aceşti terorişti sunt practic incontrolabili": "Nu au un sistem de securitate şi de strategie al acestor atentate. Erau acolo pentru a face un masacru. În Bataclan au fost patru terorişti, unul a fost ucis, iar ceilalţi au declanşat centurile cu exploziv. În situaţia actuală, activitatea acestor terorişti nu poate fi controlată şi nu poate fi anticipată."

El a precizat că la Stade de France au fost doi terorişti kamikaze, care şi-au detonat centurile cu exploziv, iar la clubul Bataclan au fost trei terorişti kamikaze.

Jurnalistul a mai spus că se pare că asasinatele care au avut loc la Fontaine au Roi şi Charonne ar fi fost comise de către cei patru terorişti care apoi au atacat clubul Batlacan.

In plus, jurnalistul român a precizat că măsurile de securitate luate după atentatele din luna ianuarie, care au vizat redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris, nu au fost întrerupte de atunci.

De asemenea, exista o permanentă situaţie de alertă în zonele aglomerate - în gări, în zonele turistice. "Nimeni nu se aştepta ca aceştia să atace o zonă populară, pentru că zona unde au avut loc aceste atentate este o zonă populară a Parisului, unde sunt cetăţeni de toate naţionalităţile."

El considera "şocant" faptul că "unul dintre kamikaze, care şi-a acţionat centura în jurul Stade de France, a făcut-o lângă un om al străzii, care nu era un om important. Acţiunea acestui kamikaze este de neînţeles, în comparaţie cu cei doi fraţi care au comis atentatul de la Charlie Hebdo. Aceştia nu au avut niciun fel de raţiune, nu a contat persoana, culoarea pielii, religia."