Presedintele Vladimir Putin va avea intrevederi cu premierul britanic David Cameron si cu cancelarul german Angela Merkel in marja summitului G20 din Turcia, dar nu este prevazuta o intalnire bilaterala cu omologul sau american Barack Obama, a anuntat vineri Kremlinul, potrivit AFP.

"Mai multe intalniri bilaterale ale presedintelui rus sunt prevazute in cursul summitului" care are loc duminica si luni in Antalya, a declarat un consilier de la Kremlin, Iuri Usakov.

Este vorba de intalniri cu presedintele chinez Xi Jinping, premierul britanic David Cameron, cancelarul german Angela Merkel, regele Salman al Arabiei Saudite, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, premierul italian Matteo Renzi, precum si cu sefa FMI, Christine Lagarde, a precizat el.

In schimb, "o intalnire intre Vladimir Putin si Barack Obama nu este prevazuta oficial", a spus Usakov. "Totusi, nu putem exclude ca presedintii sa discute in cadrul programului summitului", a subliniat el.

Potrivit acestuia, Vladimir Putin si Angela Merkel ar urma sa discute in special despre Ucraina si Siria.

Situatia din Siria va fi evocata si in cadrul discutiilor cu Cameron, Erdogan si Salman, care ar urma sa viziteze Rusia, a mentionat Usakov.