Un presupus complice al lui "Jihadi John", calaul britanic al gruparii teroriste Statul Islamic, este detinut de autoritati in Turcia, au declarat doi inalti oficiali turci vineri, la o zi dupa ce Statele Unite l-au vizat pe militantul jihadist intr-un raid aerian in nordul Siriei, informeaza Reuters.

Un barbat despre care se crede ca este Aine Lesley Davis, membru al unui grup de islamisti britanici care ar fi fost desemnat sa pazeasca prizonierii straini din Siria, a fost retinut la Istanbul, au spus oficialii turci.

Acestia au refuzat sa ofere si alte detalii, precizand ca investigatiile politiei si ale serviciilor de informatii sunt in curs.

Surse militare americane sunt convinse de decesul calaului Statului Islamic supranumit "Jihadi John", care ar fi fost "eviscerat" dupa ce a fost lovit de o drona in Raqqa, Siria, a scris The Telegraph.

"Jihadi John" a fost vizat de un raid american, a confirmat si premierul britanic David Cameron, care a precizat insa ca moartea sa "nu este inca sigura".

Un oficial american a precizat ca jihadistul, Mohammed Emwazi, a fost "eviscerat" in momentul in care parasea o cladire din Raqqa si se pregatea sa intre intr-o masina. Oficialul a precizat ca a fost o "lovitura chirurgicala" in care nu s-au inregistrat pagube colaterale.

Locatia exacta nu este nici ea confirmata, dar se pare ca a avut loc in apropiere de turnul cu ceas din centrul orasului, in apropiere de o "curte islamica" creata de Statul Islamic.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anuntat ca zona a fost inchisa de SI si nu este permisa intrarea nimanui. ONG-ul a mentionat ca un alt lider jihadist, tot britanic, ar fi internat.