Valul de imigranti care vine in Europa din Orientul Mijlociu si din Africa ar putea fi parte a unui complot de stanga pentru a umple continentul cu votanti stangisti, afirma premierul populist ungar Viktor Orban, intr-un interviu acordat unei reviste elvetiene, transmite Reuters.

Viktor Orban (foto arhiva)Foto: Comisia Europeana

"Nu sunt destul de curajos pentru a o spune in public cu certitudine, dar nu te poti uita in jur fara sa iti imaginezi ca un fel de master plan se afla in spatele tuturor acestora", a spus el, pentru Die Weltwoche.

Acesta a citat eseuri ale "stangii europene si democratilor americani radicali" care urmaresc formarea unui super-stat european in detrimentul traditionalelor state-natiuni.

"Migratia este vazuta ca o oportunitate ... Toate indicatiile si experienta sugereaza ca majoritatea coplesitoare a acestor migranti va vota pentru stanga odata ce acestia vor deveni cetateni, astfel incat viitorii votanti de stanga sunt importati in Europa", crede acesta.

Intrebat de ce cancelarul conservator german Angela Merkel a adoptat o pozitie favorabila migratiei, Orban a raspuns: "Multi dintre noi ne stoarcem creierii pentru asta. Germania e cheia. Daca germanii spun maine dimineata 'Suntem plini, asta a fost', valul se va opri imediat".

Acesta a adaugat ca suspecteaza faptul ca mainile lui Merkel sunt legate de coalitia cu partidul de centru-stanga SPD.

Orban a precizat ca Ungaria nu doreste musulmani in numar mare si ca migrantii care vin in Europa nu fug de pericole ci mai degraba vor "un stil de viata german sau poate suedez".