Fostul ministru al presei Mihail Lesin, un fost sef al gigantului media controlat de stat Gazprom-Media si un apropiat al lui Vladimir Putin, a decedat in urma unei crize cardiace la Washington, scrie presa americana si rusa, potrivit Mediafax.

Postul ABC a citat vineri un oficial rus si unul american, potrivit carora Lesin a fost gasit mort joi intr-o camera de hotel din Dupont Circle, la Washington.

Postul Russia Today (RT) a citat membri ai familiei potrivit carora Lesin a decedat miercuri, in urma unei crize cardiace.

RT citeaza agentia rusa Tass, potrivit careia politia nu a gasit indicii cu privire la un eventual act criminal, insa a fost lansata o ancheta oficiala cu privire la aceasta moarte.

Niciun reprezentant al Politiei din Washington nu a putut fi contactat pentru a comenta pentru Reuters, precizeaza agentia.

Lesin, ministru al presei in perioada 1999-2004, a fost acuzat de cenzurarea presei independente ruse. El a devenit seful holdingului Gazprom-Media in 2013, dar a demisionat anul urmator, invocand motive legate de familie, potrivit ABC.

Oficiali americani au informat Ambasada Rusiei de moartea lui Lesin, iar autoritatile din ambele tari incearca sa stabileasca circumstantele decesului, relateaza AFP in pagina electronica.

Lesin este creditat ca fiind cel care a creat Russia Today, un post de stiri in limba engleza, controlat de Guvernul rus.

Senatorul republican Robin Wicker din Mississippi a solicitat, anul trecut, o ancheta impotriva lui Lesin, suspectat de spalare de bani si coruptie, potrivit ABC.

Lesin ar fi adunat active in valoare de milioane de dolari atat in Europa, cat si in Statele Unite, in timp ce lucra pentru Guvernul rus, inclusiv 28 de milioane de dolari in domeniul imobiliar, la Los Angeles.

"Faptul ca un functionar public rus a adunat fondurile considerabile necesare in vederea dobandirii si mentinerii acestor active in Europa si Statele Unite ridica intrebari serioase", a scris Wicker, potrivit ABC.

Este neclar daca FBI a demarat o ancheta, potrivit postului.