Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a acuzat miercuri Austria ca a trimis mii de migranti in Germania fara sa informeze Berlinul, un comportament care nu este "corect" si care trebuie sa sa schimbe "imediat", scrie AFP.

"Comportamentul Austriei in ultimele zile nu este corect (...) Ne-am plans de faptul ca refugiatii, fara sa fim avertizati, au fost condusi dupa caderea noptii spre diferite locuri si au ajuns la granita germana fara cea mai mica pregatire sau masura de precautie", a declarat el, in fata presei.

"Austria a promis ca va reveni la proceduri ordonate (...) astept ca acest lucru sa aiba loc imediat, suntem in contact permanent cu acest lucru", a adaugat el.

Bavaria, regiunea aflata la granita cu Austria prin care ajung majoritatea emigrantilor in Germania, a acuzat in ultimele zile autoritatile de la Viena ca a a condus fara niciun avertisment mii de rfugiati spre granita, unde politia germana s-a trezit depasita.

Austria acuza insa ca autoritatile bavareze sunt cele care limiteaza accesul in Germania.

"Trebuie inteles ca in fiecare zi 11.000 de refugiati trec din Slovenia spre Austria. Cu un scop, pentru majoritatea dintre ei: Germania. Acest lucru pune sudul Austriei sub presiune, acesti migranti trebuie repartizati foarte repede", a subliniat David Furtner, un purtator de cuvant al politiei austriece.

Germania si Austria au convenit in septembrie sa-si lase deschise granitele pentru solicitantii de azil, o decizie care a antrenat un aflux important de migranti.

Aceasta politica a cancelarului Angela Merkel a starnit critici aprinse din tabara sa, conservatoare, precum si scaderea puternica a cotei sale de popularitate.

Germania se asteapta sa primeasca in acest an intre 800.000 si un milion de solicitanti de azil. Tarile au reintrodus in consecinta controalele la granita, la jumatatea lunii septembrie, in incercarea de a organiza venirile de migranti.