Transilvania ocupa primul loc in Topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merita sa fie vizitate in anul 2016, intocmit de editorii ghidului de calatorii Lonely Planet, informeaza cnn.com, citat de Mediafax.

Castelul BranFoto: Agerpres

Lonely Planet a publicat recent "Best in Travel 2016", cel mai asteptat ghid de calatorii al anului, redactat sub forma unui clasament ce cuprinde destinatiile de vacanta pe care prestigioasa publicatie turistica le recomanda pentru 2016.

"Topul pentru 2016 nu subliniaza locurile in care turistii vor merge anul viitor, ci locurile despre care echipa noastra este convinsa ca turistii ar trebui sa le viziteze", a declarat Tom Hall, directorul editorial al ghidului Lonely Planet.

In topul destinat tarilor, primul loc este ocupat de Botswana, descrisa de editorii de la Lonely Planet ca o "Africa salbatica la cel mai bun nivel al sau".

Editorii cunoscutului ghid de calatorii spun ca aceasta regiune a Romaniei reprezinta mult mai mult decat "locul in care se ascund vampirii", vorbind despre frumusetea satelor sasesti si a bisericilor fortificate transilvanene, dar si despre frumusetea naturii si a faunei locale, amintind si despre rezervatiile de ursi si de reintroducerea zimbrilor in ecosistemul local.

De asemenea, potrivit unui articol elogios la adresa Transilvaniei aparut pe site-ul lonelyplanet.com, Muntii Carpati ofera turistilor oportunitati numeroase in ceea ce priveste explorarea pesterilor, drumetiilor si escaladelor montane. In acelasi material sunt amintite si pistele de schi din statiunile montane Poiana Brasov si Paltinis.