Candidatul republican la prezidentialele americane Ben Carson a trecut pentru prima oara in fata miliardarului Donald Trump la scara nationala, intr-un sondaj privind intentiile de vot ale republicanilor publicat marti si citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ben Carson, neurochirurg si un nou venit in lumea politicii, dar si singurul candidat negru pentru 2016, este creditat cu 26% din intentiile de vot in randul alegatorilor republicani interogati de ziarul New York Times si televiziunea CBS News.

Acesta trece pentru prima oara la scara nationala in fata magnatului imobiliarelor Donald Trump, cotat cu 22% din intentiile de vot. Acest avans ramane insa in marja de eroare a sondajului, care este de 6%.

Senatorul de Florida Marco Rubio, fiul unor imigranti cubanezi, are doar 8% din intentiile de vot, in fata lui Jeb Bush.

Sondajul arata lipsa de decizie a alegatorilor, sapte din zece republicani care s-au pronuntat pentru un candidat spunand ca este prea devreme pentru a fi siguri de intentiile lor. Doar 28% dintre ei au declarat ca alegerea este definitiva.

Sondajul, realizat telefonic in randul a 575 de republicani care voteaza la alegerile primare din 20 - 25 octombrie, este publicat inainte de a treia dezbatere republicana care va opune cei zece candidati aflati inca in cursa.

Ben Carson s-a pronuntat duminica pentru o interdictie aproape totala a avortului, chiar si in caz de viol sau incest. Acesta este un fervent adept al portului de arme.

Acesta trecuse deja in fata lui Donald Trump la sfarsitul saptamanii trecute in Iowa (centru).