Presedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi un "joc dublu" al Occidentalilor cu "teroristii" din Siria, cu o zi inainte de discutiile de la Viena dintre Rusia, SUA, Turcia si Arabia Saudita asupra conflictului sirian, scrie France Presse.

"Intotdeauna e dificil sa faci un joc dublu: sa spui ca lupti impotriva teroristilor si in acelasi timp sa incerci sa te servesti de o parte din ei pentru a-ti avansa pionii in Orientul Apropiat si sa-ti servesti interesele", a spus Putin, in cadrul forumului Club Valdai de la Soci, in sudul Rusiei.

"E o iluzie sa crezi ca te poti debarasa de ei ulterior, sa ii indepartezi de la putere si sa ajungi sa te intelegi cu ei", a continuat el, intr-o aluzie clara la occidentali, cerand totodata sa nu se joace nimeni "cu cuvintele si sa clasezi teroristii in moderati si nemoderati".

"De ce eforturile partenerilor nostri americani si ale aliatilor lor in lupta impotriva organizatiei Statul Islamic nu au dat rezultate tangibile nici acum?", s-a intrebat retoric Vladimir Putin.

Afirmatiile presedintelui rus vin cu o zi inainte de reuniunea de la Viena intre seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov si omologii sau american John Kerry, saudit Adel al-Jubeir si turc Feridun Sinirlioglu, ministrii de Externe cei mai ostili mentinerii la putere a lui Bashar al-Assad.

Armata rusa a anuntat ca a atacat in ultimele 24 de ore 72 de tinte ale gruparilor "teroriste" din Siria.