Un barbat mascat si inarmat cu o sabie a ucis doua persoane si a ranit grave alte doua, joi, intr-o scoala din sud-vestul Suediei, inainte de a fi ucis de politie, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtand o masca ce aminteste de cea a lui Darth Vader din Razboiul Stelelor, atacatorul, ale carui motive sunt necunoscute deocamdata, a patruns in scoala si a atacat mai multe persoan, atat copii cat si adulti.

Aceasta drama rarisima in regatul scandinav s-a produs joi dimineata la Trollhättan, oras industrial aflat la o ora de mers cu masin nord de Göteborg, intr-o scoala "cu probleme", care gazduia 400 de elevi, printre care un mare numar de tineri migranti recent ajunsi in tara.

Atacatorul era un tanar de 21 de ani, a anuntat politia, fara a-i declina identitatea, deocamdata.

Un profesor si un elev au murit in urma ranilor.

Scoala Kronan se afla intr-un cartier popular si un raport al inspectiei generale a educatiei nationale critica insuficienta masurilor de securitate in fata posibilelor amenintari exterioare.

Ultimul atac de acest tip a avut loc in Suedia in 1961, cand sase tineri au fost raniti prin impuscare si unul ranit intr-un liceu profesional din Kungälv.