Fortele irakiene au anuntat, miercuri, ca au descoperit 19 gropi comune in apropiere de orasul Badji, la nord de Bagdag, in care erau inhumati 365 de luptatori ai Statului Islamic. De altfel, orasul Badji s-a aflat sub controlul ISIS, fiind recent recucerit de fortele guvernamentale, cu ajutorul unitatilor paramilitare dominate de siitii iranieni, scrie Agerpres.

Drapelul irakianFoto: Agerpres/AP

Miercuri, un responsabil al armatei a confirmat descoperirea cadavrelor jihadistilor ISIS, insa nu a putut sa mentioneze numarul exact al acestora.

Unitatile de mobilizare populara au descoperit in cartierul Asri in total 19 gropi comune care contineau 365 de corpuri ale teroristilor Daesh", au indicat intr-un comunicat fortele de securitate, potrivit Agerpres.

Zona orasului Badji si rafinaria din apropiere au fost scena unor lupte strategice in ultimul an si jumatate, dupa ofensiva Statului Islamic in Irak, care a inceput in 2014. Fortele guvernamentale irakiene au reusit sa recucereasa orasul, dupa interventia gruparilor paramilitare dominate de siitii iranieni.