Pastorul unei biserici crestine din Singapore si cinci apropiati ai sai au fost gasiti vinovati pentru frauda. Acestia au cheltuit 30 de milioane de euro, din fondurile bisericii, pentru a o transforma pe sotia pastorului intr-o vedeta pop internationala, scrie The Guardian.

Ho YeowFoto: Captura YouTube

Carismaticul pastor Kong Hee, ajutat de cinci apropiati, a finantat videoclipurile muzicale ale sotiei sale, care infatisau dansatoare sumar imbracate. Acesta incerca astfel sa o transforme pe sotie intr-o vedeta pop internationala. Insa, din pacate, banii veneau din buzunarele credinciosilor.

Kong Hee si sotia sa Ho sunt fondatorii bisericii Recolta Orasului, care a aparut in 1989. Ho a fost denumita de media asiatica ”cantareata pastor” si a lansat mai multe hituri pe piata muzicala. De asemenea, ea a lucrat la un album impreuna cu rapperul american Wyclef Jean si a parut intr-un videoclip muzical al cantaretului din 2007. Insa, se pare ca succesul international a ocolit-o pe Ho, relateaza The Guardian.

Kong Hee a fost gasit vinovat de frauda, dupa ce a folosit 15 milioane de euro pentru a finanta cariera muzicala a sotiei sale, precum si mutarea acesteia la Hollywood. De asemenea, Kong a folosit alte 15 milioane de euro pentru a-si acoperi urmele.

Kong si un alt membru al bisericii au fost condamnati pentru incalcarea ilegala a increderii, infractiune pedepsita cu pana la 20 de ani de inchisoare in Singapore.

Pastorul Kong Hee si sotia sa au condus expansiunea parorhiei, care numara acum pana la 17 500 de membri. Biserica Recoltei Orasului isi incurajeaza membri sa faca donatii insemnate pentru binele parorhiei.