Magnatul american Donald Trump si-a prezentat strategia sa in ceea ce priveste politica externa, daca va deveni noul ocupant al Casei Albe in 2017. Trump sustine, intr-un interviu pentru Fox News, ca pentru a lupta impotriva Statului Islamic este necesar sa inchida mai multe moschei de pe teritoriul Statelor Unite, relateaza Washington Post.

Donald TrumpFoto: learningannex.com

Intrebat de moderator daca, in cazul in care ajunge la Casa Alba, are de gand sa ia actiuni similare cu cele ale guvernului britanic, care a revocat mai multe vize si a inchis o serie de moschei, Trump a raspuns cu entuziasm ca: ”Voi face asta in mod sigur. Cred ca este o idee minunata”. Magnatul american a completat ca: ”Daca mergi peste mari, te duci acolo sa lupti cu Statul Islamic, nu te poti intoarce. De ce sa faci asta? Poti sa lupti cu ISIS aici”.

Trump a sustinut ca nu stie daca este posibil din punct de vedere legal sa inchizi o moschee in Statele Unite, care ofera multa libertate religioasa cultelor. Insa, acesta insista ca o moschee poate fi dotata cu arme si este necesar sa fie cel putin perchezitionata.

Pentru aceste afirmatii, Trump a fost criticat chiar de un conservator, destul de acid la adresa comunitatii musulmane. Peter King a sustinut pentru Fox News ca nu este posibil sa inchizi o moschee in Statele Unite, acuzandu-l pe Trump ca nu stie despre ce vorbeste.