Un avion militar american s-a prabusit miercuri la scurt timp dupa ce decolase de la o baza a fortelor aeriene americane din estul Angliei, anunta Reuters. Pilotul avionului, care era singura persoana aflata la bord, si-a pierdut viata in accident. Avionul s-a prabusit in jurul orei locale 10:30 (12:30, ora Romaniei). BBC scrie ca aparatul de zbor care s-a prabusit este un avion de vanatoare F-18.

Avionul militar decolase de la baza aeriana Lakenheath din Suffolk si s-a prabusit in jurul orei 10:30. "Putem confirma ca exista o victima si credem ca o singura persoana s-a aflat la bord", a declarat un purtator de cuvant al politiei.

Avionul s-a prabusit in zona Redmere, Ely, in comitatul Cambridgeshire din estul Angliei, o zona rurala situata la 110 kilometri nord de Londra.

Anul trecut, patru persoane aflate la bordul unui elicopter american Pave Hawk, care decolase tot de la baza Lakenheath, au murit dupa ce aparatul de zbor s-a prabusit in timpul unui exercitiu intr-o zona rurala din Norfolk.