Cel putin trei combatanti rusi care luptau in Siria alaturi de fortele guvernamentale au fost ucisi si alti cativa raniti, cand un obuz a lovit locul in care se aflau, in provincia Latakia, a declarat marti o sursa de rang inalt din randul armatei siriene, citata de Reuters.

Daca se confirma, ar fi vorba de primele victime rusesti de cand Rusia a inceput loviturile aeriene pentru a-l sustine pe presedintele Bashar al-Assad, in 30 septembrie.

Rami Abdulrahman, seful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care monitorizeaza acest conflict, a declarat ca sursele sale din regiune confirma moartea unor rusi, dar nu a oferit nicio cifra. Acesta a spus ca, in opinia sa, nu este vorba de soldati rusi, ci de voluntari.

Sursa proguvernamentala, bine informata in ceea ce priveste evenimentele militare din Siria, a declarat ca cel putin 20 de rusi se aflau intr-un post din regiunea Nabi Younis cand a avut loc atacul cu obuz.

"Este o probabilitate de 90% ca obuzul sa fie tras de militanti", a declarat aceasta sursa, referindu-se la gruparile de insurgenti cu care armata siriana, sprijinita de Hezbollahul libanez si combatanti iranieni, se lupta in zona.

Ambasada Rusiei in Siria a afirmat ca nu are nicio informatie legate de eventuale victime rusesti in Siria, potrivit agentiei RIA Novosti.