Statele Unite si Rusia sunt "foarte aproape" de semnarea unui acord pentru evitarea oricarui incident intre avioanele care opereaza separat in cerul de deasupra Siriei, a anuntat luni un purtator de cuvant al Pentagonului, citat de AFP.

Un protocol de acord ar putea fi semnat chiar marti, potrivit capitanului Jeff Davis. "Suntem foarte aproape, avem un documente care este aproape gata sa fie semnat", a precizat el.

El a adaugat ca masurile prevazute intre Washington si Moscova nu fac parte dintr-un acord mai amplu privind modul in care cele doua tari opereaza in Siria.

"Dupa cum stiti, suntem in dezacord fundamental cu tot ceea ce face Rusia in Siria si cautam un acord pentru a ne putea concentra pe problemele de securitate in spatiul aerian", a explicat Davis.

Rusia a cerut negocieri pentru "deconfliction" - termen englez care semnifica schimbul de informatii necesare evitarii unui incident intre avioanele celor doua tari care intervin in acelasi teatru militar - atunci cand a inceput bombardamentele in Siria, in 30 septembrie.