Un barbat in varsta de 24 de ani a murit duminica dupa-amiaza, la bordul unui avion Air Lingus care se deplasa pe ruta Lisabona (Portugalia) - Dublin (Irlanda), dupa ce a inceput sa se agite si ar fi muscat unalt pasager, scrie RTE.ie, site-ul radiodifuzorului public irlandez Raidio Teilifis Eireann. Potrivit The Guardian, o femeie de nationalitate portugheza a fost retinuta de autoritatile irlandeze dupa ce in bagajul sau a fost descoperita o substanta suspecta, neidentificata deocamdata.

Autoritatile au deschis o ancheta in acest caz. Femeia a fost retinuta pe baza legislatiei privind traficul de droguri.

Barbatul ar fi fost de origine braziliana.

Potrivit relatarilor, tanarul a inceput sa se agite la o ora sau doua dupa decolarea din Lisabona si ar fi muscat un alt pasager. Barbatul a fost imobilizat. Ulterior a inceput sa se simta rau si si-a pierdut cunostinta.

Capitanul aeronavei a declarat urgenta medicala si a redirectionat avionul pe aeroportul din Cork unde a aterizat in jurul orei 17:40.

Nu este clar cand anume a murit barbatul insa decesul a fost declarat la bordul avionului.

Un barbat ranit in timpul zborului a fost dus la spital. Cele circa 170 de persoane aflate la bord (pasageri si echipaj) au fost chetionati de Gardai, serviciul de politie irlandez, in legatura cu incidentul si apoi trimis spre Dublin pe cale terestra.