Drona doborata vinerea trecuta de aviatia turca in spatiul aerian turc din apropierea Siriei era de fabricatie ruseasca, dar Moscova a transmis Ankarei ca nu apartinea Rusiei, a declarat premierul Ahmet Davutoglu, citat de Reuters.

Ahmet DavutogluFoto: Agerpres / Tanjug

Intr-un interviu televizat, Davutoglu a spus ca e posibil ca drona sa fi apartinut fie fortelor militare siriene controlate de presedintele Bashar al-Assad, fie militiilor kurde, fie altor forte beligerante. El a adaugat ca doborarea dronei a avut un efect de descurajare. Davutoglu a adaugat ca spera ca Rusia sa fie mai atenta in ceea ce priveste intrarea aeronavelor sale in spatiul aerian turc.

Reamintim ca avioane turcesti de vanatoare au doborat vineri o drona care a violat spatiul aerian al Turciei in apropiere de granita siriana. Aeronava fara pilot a fost doborata de avioane ale armatei turcesti dupa ce a fost "avertizata de trei ori", dupa cum a precizat statul major.

Potrivit Reuters, care citeaza televiziunea privata NTV, este vorba despre o drona care patrunsese 3 km in Turcia.

La acel moment, Statele Unite suspectau ca aeronava doborata de turci era o drona ruseasca.

In context, doua avioane rusesti au violat spatiul aerian al Turciei in aceasta luna, iar Ankara a avertizat ca va raspunde daca astfel de provocari continua. Fortele aeriene rusesti au informat militarii turci despre conditiile in care s-au petrecut aceste incidente si despre pasii facuti pentru a evita repetarea lor.