Douazeci de migranti ilegali afgani au murit si 10 au fost raniti, duminica seara, intr-un accident intre un microbuz si un camion pe drumul dintre Teheran si Qom (centrul tarii), a anuntat duminica televiziunea de stat iraniana preluata de AFP.

Acest accident mortal s-a produs in timp ce autoritatile iraniene au anuntat o sosire masiva de afgani ce fug de climatul de insecuritate din tara lor, invecinata cu Republica islamica.

Potrivit unui oficial din politia rutiera, un camion incarcat cu fructe virat brusc si a lovit puternic un microbuz de migranti care venea din sens opus. Cei zece raniti au fost dusi la spital.

"Din pacate, din cauza amenintarilor si insecuritatii in mai multe regiuni din Afganistan, asistam la o crestere masiva a numarului de migranti afgani", a declarat guvernatorul provinciei Sistan-Baluchestan, la granita cu Afganistanul. Potrivit mass-media, multi afgani traverseaza Iranul pentru a ajunge in Turcia si apoi in Europa.

In Iran s-ar afla aproape doua milioane de refugiati si muncitori afgani, dintre care jumatate fara acte in regula, potrivit mass-media.