40 de jhadisti ai Statului Islamic au fost ucisi in weekend intr-un atac aerian in centrul Siriei, a anuntat duminica Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, potrivit AFP. Aeronave neidentificate au atacat un convoi de 16 vehicule in noaptea de sambata spre duminica in provincia Hama. Observatorul sirian pentru Drepturile Omului nu a putut preciza daca raidul aerian a fost efectuat de armata siriana sau de avioane rusesti, insa a subliniat ca nu a fost vorba despre un atac al coalitiei conduse de Statele Unite.

Rusia a inceput atacurile aeriene in Siria in sprijinul aliatului sau, presedintele sirian Bashar al-Assad, pe 30 septembrie. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, sustine ca atacurile sale aeriene vizeaza gruparea terorista Statul Islamic, insa Occidentul a acuzat in repetate randuri ca atacurile sunt indreptate impotriva opozitiei siriene.

La randul lor, Statele Unite conduc o coalitie internationala care efectueaza raiduri aeriene impotriva Statului Islamic in Siria si Irak.