Germania este gata sa ajute Turcia sa inainteze in procesul de aderare la Uniunea Europeana, a declarat duminica Angela Merkel, extinzand astfel sprijinul pentru Ankara in schimbul ajutorului turcesc in stavilirea valului de refugiati ce vine in Europa, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cum putem organiza procesul de aderare mai dinamic?", a intrebat Merkel intr-o conferinta de presa comuna cu premierul turc Ahmet Davutoglu.

"Germania este pregatita anul acesta sa deschida Capitolul 17 si sa faca pregatiri pentru Capitolele 23 si 24. Putem vorbi despre detalii", a spus cancelarul german.

Angela Merkel a ajuns duminica in Turcia, unde se intalneste cu presedintele Recep Tayyip Erdogan si cu premierul Ahmet Davutoglu,pentru prima data din februarie 2013, pentru discutii privind gestionarea crizei refugiatilor in Europa.

UE vrea ca Turcia sa gazduiasca mai multi refugiati si sa intareasca supravegherea la frontiere in schimbul unor beneficii, de la relansarea discutiilor privind candidatura sa la UE si un acces mai usor la vize.