Guvernul de la Phenian a transmis, sambata, ca refuza reluarea negocierilor pentru incheierea programului sau nuclear. In schimb, Coreea de Nord cere semnarea unui tratat de pace cu SUA, care sa ridice o serie de sanctiuni impuse de comunitatea internationala, relateaza Reuters.

Coreea de NordFoto: Captura YouTube

Declaratia ministrului de externe nord coreean vine dupa ce Obama si presedintele sud coreean Park Geuh-hye au sustinut, vineri, ca sunt deschisi sa negocieze cu Phenianul legat de ridicarea sanctiunilor internationale. Insa, doar daca Coreea de Nord isi va abandona ambitiile nucleare.

Daca Statele Unite insista sa aleaga o cale diferita, peninsula coreeana va vedea doar cum capacitatea noastra nelimitata de intimidare nucleara va creste in continuare”, a declarat ministrul de externe nord coreean.

Barack Obama a sustinut, vineri, ca este deschis ideii de a ridica sanctiunile internationale impuse guvernului de la Phenian, in maniera unui acord nuclear, asemanator celui semnat cu Iran.

Nu am ajuns inca atat de departe, pentru ca nu a existat niciun semn din partea Coreei de Nord asemanator cu cel primit din partea iranienilor, care au putut sa isi imagineze un viitor in care nu poseda arme nucleare”, a sustinut Barack Obama, in cadrul unei conferite de presa comuna cu presedintele sud coreean, Park Geuh-hye.