Cancelarul german Angela Merkel a presat sambata Ucraina sa combata coruptia si sa limiteze influenta oligarhilor, afirmand ca oamenii de afaceri germani sunt gata sa investeasca acolo daca sunt asigurate conditiile adecvate, relateaza Reuters.

Angela MerkelFoto: Agerpres

Merkel a facut aceste remarci inaintea unei vizite la Berlin a premierului ucrainean Arseni Iatseniuk, ce va avea loc vinerea viitoare, cand cei doi lideri ar urma sa deschida o conferinta economica germano-ucraineana in cadrul careia vor fi explorate posibilitatile de investitii.

Laudand Ucraina pentru "drumul curajos" asumat, Merkel a subliniat insa ca tara are inca multe de facut pentru a atrage investitorii straini si ca trebuie sa puna in practica un cadrul legislativ corect.

"Rolul dominant al oligarhilor trebuie limitat, oamenilor trebuie sa li se ofere transparenta, coruptia trebuie combatuta", a spus Merkel intr-un podcast.

Cancelarul german a mai adaugat ca nu vede amenintata furnizarea de catre Rusia a gazelor naturale pentru Ucraina.

Joi, Merkel a afirmat ca intrevede un "licar de speranta" pentru o solutie politica la criza ucraineana, dar a insistat ca sanctiunile impotriva Rusiei ar putea fi ridicate numai dupa ce planul de pace de la Minsk este pe deplin implementat.