Publicatia americana The Washington Times a incheiat luna septembrie cu profit. Aceasta este prima luna din intreaga istorie a ziarului de 33 de ani cand nu inregistreaza pierderi financiare. Se estimeaza ca pierderile totale ale publicatiei ajung la un miliard de dolari, asa cum relateaza chiar The Washington Times.

Angajatii muncitori si proprietarii rabdatori ai companiei au asteptat pentru mult timp aceasta zi. Foarte multi oameni au spus ca este imposibil sa devenim profitabili, ori ca este incredibil de dificil in peisajul media actual”, a anuntat CEO-ul ziarului Washington Times, Larry Beasley.

In legatura cu datoriile Washington Times, care depasesc un miliard de dolari, Beasley a declarat ca: ”Stiu ca proprietarii vor avea rabdare cu noi ca sa-le returnam banii”. Publicatia americana conservatoare este detinuta de catre biserica Unificarii, fondata de coreeanul Sun Myung Moon, care a decedat in 2012.

In 2012, Washington Times pierdea peste 2 milioane de dolari in fiecare luna. Insa, in doar trei ani, publicatia si-a dublat traficul pe pagina sa si a inregistrat prima luna profitabila din intreaga sa istorie.

Pentru atatia ani, chiar decade la rand, s-a ras pe seama ziarului nostru, intrucat, atunci cand am inceput, jurnalismul se concentra exclusiv pe print si noi nu reuseam sa fim profitabili. Dar acum concuram cu o piata media mult mai vasta si avem in sfarsit succes”, a sustinut o angajata a publicatiei.