Numarul imigrantilor din tabara de la Calais aproape s-a dublat in decursul ultimelor trei saptamani, ajungand la aproximativ 6.000, a declarat vineri, prefectul departamentului Pas-de-Calais, Fabienne Buccio, potrivit Reuters, citata de Mediafax.

Acest numar reprezinta, potrivit ei, o limita pe care trebuie sa evitam sa o depasim. Traversarea Canalului Manecii devenind aproape imposibila, imigrantii au tendinta de a se instala in Calais pe termen lung. "Inainte de a veni vara, s-a depasit pragul de 3.000 de imigranti", a spus ea.

"Apoi acesta s-a stabilizat, in perioada mai-septembrie. Insa in cursul acestor ultime trei saptamani, numarul imigrantilor din tabara aproape s-a dublat. Astazi s-a atins probabil nivelul de aproximativ 6.000 de persoane", a precizat aceasta.

"Este o situatie care ne este impusa tuturor, care evolueaza tot timpul si la care trebuie sa ne adaptam. Nu va pot spune ce se va intampla ulterior, dar 6.000 (n.r. de imigranti) reprezinta un maxim", a adaugat Fabienne Buccio.

Prefectul, care a dat asigurari ca va cauta echilibrul intre conditiile de minima existenta, specifice demnitatii persoanei, si respectul legilor din Franta, a explicat in egala masura ca a pus la dispozitie mijloace pentru a-i primi pe imigranti.

"Am suplimentat serviciile oferite de centrul Jules-Ferry (n.r. care primeste femei si copii), am dublat efectivele medicale, am creat un cabinet stomatologic", a detaliat aceasta. "Odata ce cele 1.500 de locuri (n.r. promise de Guvern pana la finalul anului) vor fi construite, vom vedea cum va fi acceptata aceasta noua tabara".

"Am primit instructiuni din partea ministrului de Interne saptamana trecuta, sa nu existe nicio femeie si niciun copil in tabara", a spus ea, evocand faptul ca mass-media a numit locul "jungla". Aceasta a adaugat ca vor fi instalate, prin urmare, noi "modulare" (corturi incalzite).