Un luptator saudit, membru, potrivit Washingtonului, al Frontului Al-Nosra, afiliat organizatiei Al-Qaida, a fost ucis de o lovitura aeriana in nordul Siriei, a informat vineri un ONG, transmite agentia France Presse, anunta Agerpres.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a facut cunoscut ca Sanafi al-Nasr a fost ucis in provincia Alep impreuna au alti doi lideri ai Frontului Al-Nosra.

Potrivit OSDO, cu sediul la Londra, cei trei indivizi au fost omorati in timp ce se gaseau intr-o masina, de un tir despre care nu se stie daca provenea de la un avion al coalitiei conduse de Statele Unite sau de la un aparat al fortelor ruse angajate in Siria.

Sanafi al-Nasr figureaza ca unul din posibilele pseudonime ale lui Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh, un saudit desemnat in 2014 de Departamentul Trezoreriei ca "terorist international", cu sediul in Siria pentru Frontul Al-Nosra si Al-Qaida.

OSDO i-a identificat pe ceilalti doi ca fiind Abu Yasser al-Maghrebi si Abu Mohammed al-Jazrawi.

Frontul Al-Nosra din Alep a publicat pe contul sau de Twitter fotografia unei masini distruse, afirmand ca a fost lovita de un tir "al coalitiei cruciatilor si arabilor" la Al-Dana, la vest de Alep. Frontul nu a prezent insa niciun bilant si nici numele victimelor.

Moartea lui Sanafi al-Nasr a mai fost anuntata in trecut din greseala.

Loviturile Statelor Unite si aliatilor acestora in Siria vizeaza in majoritate fortele gruparii Statul Islamic, rivale celor ale Frontului Al-Nosra.