Armata siriana a atacat sudul Alepului cu sprijin din partea a sute de luptatori iranieni si a Hezbollah-ului, ca inceput asupra unei ofensive majore asupra orasului, informeaza Reuters.

Conform unei surse militare, aceasta este "batalia promisa", adaugand ca masa de forte terestre este formata din trupe siriene sprijinite de atacuri aeriene ale Rusiei. "Operatiunea militara a inceput in zona rurala a Alepului" a mai precizat sursa.

Rami Abdulrahman, director al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, a declarat ca sunt ciocniri violente langa regiunea Jebel Azzan la 12 km de Alep, zona divizata intre fortele guvernamentale si rebeli.

Abdulrahman a precizat ca armata a recuparat satul Abtin de la rebeli, precum si un batalion de tancuri de langa Sabiqiya. Pana in acest moment, armata siriana are sprijinul fortelor aliate si a iranienilor.

Desi prezenta iranienilor nu poate fi confirmata pana in acest moment, doua surse au declarat pentru Reuters ca Iranul a trimis mii de trupe in Siria pentru a creste ofensiva din provincia Hama.

Miercuri, militantii Statului Islamic se luptau cu gruparile insurgente la nord de orasul Alep, unde oficiali sirieni anuntasera ca armata se pregateste de propria ofensiva, ce va fi sprijinita de soldati iranieni si de avioanele militare rusesti.

Un luptator rebel din cadrul uneia din gruparile sustinute din strainatate declara acum doua zile ca “exista mobilizari facute de regim in cele mai multe parti din Alep, mai ales in Bashkoy”.