Guvernul italian a aprobat o serie de reduceri a taxelor in sustinerea afacerilor si masuri de a mari cheltuielile de consum ce ar putea aduce Roma sub imperiul legilor de austeritate bugetara impuse de Bruxelles, scrie The Guardian.

Primul ministru Matteo Renzi a spus ca o reducere a ratelor de taxare in ceea ce priveste principalele corporatii, precum si reducerea taxelor pentru echipamentele industriale si agricole au scopul de a intari recuperarea fragila a economiei Italiei.

Inaintand bugetul pentru anul viitor in ultima zi impusa de Comisia Europeana, Renzi a spus ca reducerile de taxe, insumand 5 miliarde de euro, ar include abolirea unei taxe pe avere pentru resedintele principale ale italienilor, in valoare de 200 de euro pe an.

Cu toate acestea, bugetul trebuie de asemenea aprobat de Bruxelles, in conditiile in care, saptamana trecuta, Comisia a avertizat guvernul de dreapta lui Mariano Rajoy din Spania ca propunerile pentru relaxarea masurile de austeritate in bugetul de pe anul 2016, ar putea fi respinse.

Noi reguli fiscale, adoptate dupa criza datoriilor in zona euro, acorda Comisiei Europene puterea de a aduce modificari bugetelor nationale.