12 persoane au fost retinute in total in Turcia in legatura cu dublul atentat sinucigas comis sambata la Ankara, soldat cu 99 de morti. Premierul turc Ahmet Davutoglu a anuntat, joi, ca inca 10 persoane au fost retinute in legatura cu mesajele pe care le-au postat pe Twitter dupa atacuri, ridicand numarul acestora la 12, potrivit Reuters.

Ahmet DavutogluFoto: Agerpres / Tanjug

"Inca zece persoane au fost retinute in legatura cu atacurile, din cauza mesajelor postate pe Twitter cu privire la atentate", a afirmat Davutoglu joi, intr-un interviu televizat.

Autoritatile turce anuntasera miercuri ca i-au identificat pe cei doi teroristi-kamikaze care au comis atentatele de la Ankara, unul dintre atacatori fiind fratele unui islamist care a omorat 33 de persoane intr-un alt atac, comis in luna iulie.

Guvernul de la Ankara a anuntat, luni, ca Statul Islamic este considerat principalul suspect pentru comiterea atacurilor de sambata, insa adversarii politici ai presedintelui Recep Tayyip Erdogan au dat vina pe seful statului si pe autoritati, pe care ii considera responsabili.