Amenintarea terorismului a crescut in Ungaria din cauza "valul de imigranti ilegali", sustine Lajos Kosa, presedintele Comisiei pentru Aparare si Ordine publica din cadrul Parlamentului ungar, potrivit Mediafax, care citeaza MTI. Mai multi oficiali ungari cer intocmirea unui plan de actiune in vederea verificarii migrantilor, aratand ca unele dintre informatiile inregistrate despre refugiati, spre exemplu numele sau scopul sosirii, au fost "inexacte", potrivit autoritatilor ungare si europene.

Lajos Kosa a aratat ca 373.000 de migranti ilegali ar fi patruns anul acesta pe teritoriul Ungariei. El a adaugat capana la 9.000 de refugiati traverseaza ilegal frontiera ungara zilnic si a apreciat ca numarul migrantilor "care traverseaza Ungaria" ar putea depasi 600.000 pana la sfarsitul anului, daca Guvernul nu ridica garduri la frontiera cu Croatia.

Alte 27 de milioane de persoane ar putea fi in drum catre Europa, a mai afirmat Lajos Kosa, citand "date internationale". Este vorba despre persoane care traiesc in prezent in tabere de refugiati sau care sunt "refugiati interni", a precizat el.

Oficialul ungar a subliniat ca autoritatile ungare si europene au aratat ca unele dintre informatiile inregistrate despre refugiati, spre exemplu numele sau scopul sosirii, au fost "inexacte".

Socialistul Tamas Harangozo a afirmat, la randul sau, ca "este clar" ca riscurile la adresa securitatii "ori chiar riscurile amenintarii teroriste" au crescut "odata cu cresterea numarului de persoane care trec prin Ungaria". El a precizat ca autoritatile ungare sunt cele care au aratat ca amenintarea directa a terorismului a crescut. "Nimeni nu are nicio idee cine trece prin Ungaria", a apreciat Harangozo, apreciind ca autoritatile ungare sunt "incapabile" sa treaca migrantii prin verificari medicale sau de securitate.

Agnes Vadai (independenta) a declarat ca autoritatile au prezentat informari, in Comisie, prin care s-au contrazis unele pe altele cu privire la amenintarea terorista. Adevaratul risc la adresa securitatii nationale ungare consta in faptul ca "exista mase de oameni care sosesc in Ungaria despre care nimeni nu stie nimic", a apreciat ea si a acuzat ca statul este cel care le transporta dintr-o parte a frontierei la alta.