Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri ca Moscova ajuta la lupta impotriva insurgentilor islamisti din Irak, cu consimtamantul guvernului de la Bagdad, transmite Reuters.

"Este necesar sa sprijinim cooperarea intre guvernul irakian si Kurdistanul irakian in lupta contra terorismului, dar facem acest lucru cu permisiunea guvernului", a spus el.

Lavrov a mai declarat ca un nou centru de informatii deschis la Bagdad, al carui personal este alcatuit in prezent din oficiali rusi, irakieni, iranieni si sirieni, ramane deschis tuturor partilor interesate.

"Aceste evenimente arata ca toti cei care se opun terorismului ar trebui sa se uneasca si sa-si coordoneze actiunile", a adaugat el.

Irakul a inceput sa bombardeze jihadisti ai Statul Islamic cu ajutorul noului centru de informatii, a declarat marti un inalt oficial parlamentar irakian.

Anterior in cursul zilei de miercuri, Lavrov declarase ca Rusia nu a primit solicitari de sprijin militar direct de la alte tari in afara Siria.