Sylvester Stallone, Antonio Banderas si Salma Hayek se numara printre starurile de la Hollywood care promoveaza Bulgaria, intr-un clip dat publicitatii de catre Ministerul Turismului din tara vecina, scrie Mediafax.

"Bulgaria este locul in care sa vii", spune Sylvester Stallone, pe un ton imperativ, la finalul materialului video.

Cei trei actori lauda diversitatea peisajelor din Bulgaria, ceea ce o face ideala pentru toti cei din industria filmului care doresc sa filmeze in locatii spectaculoase si accesibile ca pret in acelasi timp. Lor li se alatura alte celebritati, cum ar fi Adrien Brody sau Jason Statham (cunoscut pentru rolurile din filmele lui Guy Ritchie).

"Clipul nu ne-a costat nici macar o leva", a declarat Nikolina Angelkova, ministrul Turismului din Bulgaria, relateaza Sofia Globe.

¬Dupa filmele cu Harry Potter, in Anglia turismul a crescut cu 50%. Game of Thrones, filmat in Croatia, a crescut popularitatea acestei tari ca destinatie de vacanta", a exemplificat ea motivele pentru care Bulgaria vrea sa se axeze pe promovarea legaturilor ei cu Hollywood-ul.

Clipul va fi proiectat intai la Los Angeles, in deschiderea filmului Judecata, propunerea din acest an a Bulgariei la Oscarul pentru cel mai bun film intr-o limba straina.

Materialul de promovare a Bulgariei a fost realizat in parteneriat cu studiourile Nu Boyana din Sofia, care au lucrat la blockbustere ca "300: Rise of an Empire", "Conan Barbarul", "Spartacus" sau seria "The Expendables".