Autoritatile turce considera ca gruparea jihadista Statul Islamic (SI) este suspectul numarul 1 in dublul atentat sinucigas care a ucis sambata 97 de persoane la Ankara, a declarat luni premierul Ahmet Davutoglu, citat de AFP.

"Daca privim la modul in care a fost comis acest atac, consideram investigatiile asupra Daech (acronimul arab al SI) drept prioritatea noastra", a declarat Davutoglu, intr-un interviu acordat televiziunii de stiri NTV.

"Avem numele unei persoane care ne orienteaza spre organizatie", a precizat acesta, fara a oferi alte detalii.

Sambata dimineata, doua puternice explozii au rasunat in zona garii centrale a capitalei turcesti, unde mii de militanti veniti din toata Turcia la apelul mai multor sindicate, a ONG-urilor si a partidelor de stanga favorabile cauzei kurde se adunasera pentru a denunta reluata ostilitatilor impotriva acestei minoritati.

Cel mai recent bilant, publicat de autoritati, vorbeste despre 97 de morti si 507 raniti, dintre care 65 se aflau duminica la terapie intensiva.

Este cel mai sangeros atentat comis vreodata in Turcia.

Seful guvernului a confirmat luni ca au existat doi kamikaze.

Desi a aratat cu degetul spre SI, Davutoglu nu a inchis pista unui atac al rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau al Partidului / Frontul Revolutionar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), de extrema stanga, pe care i-a prezentat ca "potentiali suspecti".