O companie rusa de productie va lansa un lant de cinematografe amenajate in containere maritime. Astfel, o suta de sali de cinema pre-fabricate in containere vor fi deschise in orasele cu o populatie sub 100 000 de locuitori, incepand cu septembrie 2016, scrie The Moscow Times.

sala cinemaFoto: Hotnews

Primul cinematograf-container va fi deschis in orasul Liudinovo, la 300 de kilometri sud de Moscova, cu o populatie de circa 50 000 de locuitori. Potrivit initiatorilor, proiectul are ca scop asigurarea accesului la productii cinematografice pentru locuitorii oraselor mici din Rusia.

Constructia unui cinematograf-container cu cinci ecrane de proiectie va dura doua saptamani si va costa circa 300 000 de dolari. Astfel costurile, dar si timpul de constructie sunt mult diminuate fata de un cinema clasic, relateaza The Moscow Times.

Compania rusa de productie promite, de asemenea, ca va vinde bilete la jumatate din pretul practicat in cinematografele clasice, tocmai pentru a asigura accesul populatiei la filme.

O treime din populatia Rusiei nu are acces la un cinematograf si nu exista nicio sala de cinema in 668 de orase, care au o populatie insumata de 50 de milioane. De altfel, alte 370 de orase din Rusia nu au decat un cinematograf, potrivit The Moscow Times.

Compania rusa de productie sustine ca in cinematografele-containere vor fi vizionate atat filme produse in Rusia, cat si filme internationale, insa numarul acestora din urma va fi limitat.