Avioanele de lupta ruse au efectuat 64 de misiuni in Siria, in ultimele 24 de ore, fiind vizate 55 de pozitii ale Statului Islamic, relateaza sambata agentiile de stiri ruse, citand informatii facute publice de un reprezentant al Ministerului Apararii, potrivit Reuters.

Potrivit agentiilor de presa ruse, au fost, de asemenea, tintite centre de comanda si de comunicare, depozite de arme si centre de instructie ale "militantilor" si "teroristilor".

Reprezentantul ministerului, generalul-maior Igor Konashenkov, a precizat ca atacurile aeriene au avut loc in provinciile Rakka, Hama, Damasc si Alep.

------------------------

16:41 Aliatii SUA au efectuat 25 de lovituri aeriene in Siria si Irak

Coalitia condusă de Statele Unite ale Americii a efectuat vineri 5 atacuri aeriene impotriva Stat Islamic în Siri și a20 de atacuri impotriva obiectivelor din Irak ale aceluiasi grup militant, a anuntat sambata armata americana, citata de Reuters.

The Combined Joint Task Force informeaza ca atacurile din Siria au lovit unitati tactice din apropiere de Al Hasakah, Ar Raqqah, Manbij, și Mar'a si au distrus, de asemnea, vehicule tactice și o clădire apartinand Statului Islamic din aceste zone.

O lovitura in apropiere de Palmyra a distrus și a deteriorat încărcătoare frontale ale Statului Islamicic, un echipament asemanator cu un tractor folosit în construcții, a precizat armata SUA.

Patru atacuri au avut loc in apropiere de Ramadi în Irak, lovind două unități tactice ale Statului Islamic și distrugand si zona de pregatire, un încărcător frontal, o mitraliera statica grea si poziții de luptă.

Totodata, au "interzis accesul Statului Islamic pe teren", se mai arata in declarația.

In zona din apropiere de Sultan Abdallah s-au inregistrat, de asemnea, bombardamente grele, trei lovituri distrugand o fabrică de vehicule capcana și depozitele sale.

15:25 Rusia si SUA vor relua discutiile pentru sigurata aeriana in Siria

Rusia a fost de acord sa reia discutiile cu SUA pe subiectul sigurantei aeriene in timpul campaniilor de bombardae din Siria, informeaza Pentagonul, citat de BBC. Discutiile "vor avea loc, probabil, chiar in acest weekend", a precizat secretarul de presa Peter Cook.