Imagini surprinse in momentul exploziei de sambata dimineata din centrul istoric al Ankarei au fost postate pe internet. Explozia s-a produs chiar in momentul in care cateva zeci de tineri se adunasera in centrul orasului pentru un mars al pacii, organizat de opozitia de stanga impotriva conflictului dintre PKK si statul turc, scrie Guardian.

Momentul explozieiFoto: Captura Youtube.com

Ofensiva Turciei impotriva PKK a inceput in luna iulie, dupa ruperea unui armistitiu instituit in urma cu doi ani si jumatate, si s-a intensificat inainte de alegerile generale anticipate ce vor avea loc pe 1 noiembrie. Peste 120 de membri ai fortelor de securitate turce si sute de militanti ai PKK au fost ucisi in aceasta perioada.

Weekendul trecut, aviatia militara turca a efectuat in cursul weekendului lovituri aeriene vizand pozitii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in sud-estul si nord-estul Turciei, precum si in nordul Irakului. Raidurile au distrus adaposturi, tabere si ascunzatori ale PKK in Hakkari, la granita cu Siria, in provincia Kars din nord-estul Turciei si in nordul Irakului.