Magnatul media Rupert Murdoch sugereaza, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca presedintele Barack Obama nu este un "adevarat presedinte de culoare", relateaza agentia AP, citata de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fondatorul imperiului media News Corp. ii lauda, in acest mesaj potat pe Twitter miercuri seara, pe candidatul republican la presedintie Ben Carson si pe sotia acestuia. "Ben si Candy (sunt) grozavi. Ce parere aveti despre un adevarat presedinte de culoare, care sa abordeze corespunzaror disensiunile rasiale?", se arata in mesaj.

Ulterior, Murdoch a recomandat un articol dintr-o revista newyorkeza care se intreaba daca Obama a facut suficient de multe pentru comunitatea afroamericana.

Murdoch este fondatorul Fox News Channel si publicatiilor News Corp. The New York Post si The Wall Street Journal in Statele Unite si al Sky News, The Sun si Times in Marea Britanie.

Magnatul, in varsta de 84 de ani, l-a laudat pe Carson in mesaje postate pe Twitter si anterior, afirmand ca, in opinia sa, acesta "are un trecut ireprosabil, realizari, caracter si viziune".

Ben Carson, in varsta de 63 de ani, un fost chirurg, este unul dintre cei 15 candidati la obtinerea investiturii republicane pentru alegerile prezidentiale americane din 2016.

Presedintele Obama a tins sa fie precaut in ceea ce priveste rasa, de cand se afla la putere, comenteaza BBC.

Revista New York citeaza in editia de saptamana aceasta membri ai comunitatii afroamericane care apreciaza ca si-ar fi dorit ca presedintele sa faca mai multe in privinta problemelor rasiale.

Carson a provocat un adevarat scandal in Statele Unite luna trecuta, cand a afirmat ca musulmanilor ar trebui sa nu li se permita sa candideze la presedintie, deoarece, in opinia sa, islamul ar fi incompatibil cu Constitutia americana.