Scoala franceza de ingineri Informatique et Systemes d'Information pour la Sante, prescurtat ISIS, a fost confundata la vama canadiana cu gruparea Statul Islamic, a declarat miercuri institutia de invatamant, potrivit AFP.

Scoala situata in orasul Castres din sudul Frantei are acelasi nume cu unul dintre acronimele in limba engleza folosite in mod obisnuit pentru a-i desemna pe jihadistii Statului Islamic.

Acest lucru a atras inevitabil atentia vamesilor canadieni atunci cand scoala a comandat in urma cu cateva luni de la o intreprindere canadiana un material de geolocalizare pentru programe de cercetare.

"Fiind vorba de un material considerat potential sensibil, vama canadiana l-a blocat", a declarat pentru AFP un membru al conducerii scolii, sub protectia anonimatului.

"A fost nevoie de doua luni de demersuri pentru ca scoala sa ajunga in cele din urma sa-si obtina comanda", a adaugat reprezentantul scolii..

Scoala nu vrea insa sa faca "o psihodrama din aceasta intamplare", chiar daca ea a fost "provocata de aceasta asociere" de cuvinte, a comentat responsabilul, care nu a exclus "pentru moment" posibilitatea ca scoala sa-si isi schimbe numele.