Atacurile aeriene rusesti au distrus depozitele principale de arme ale rebelilor antrenati de SUA din Siria, informeaza Reuters. Rebelii din gruparea Liwa Suqour al-Jabal au participat la antrenamente militare organizate de CIA in Arabia Saudita si Qatar. Gruparea a mai fost lovita saptamana trecuta de raidurile rusesti.

Avioane rusesti de vanatoare SU-25Foto: Agerpres/EPA

Noile atacuri au tintit depozitele principale ale grupului in provincia Aleppo, fiind complet distruse marti seara, a declarat comandatul Hassan Haj Ali pentru Reuters. "Erau considerate principalele depozite din Liwa” a adaugat acesta intr-o inregistare audio.

Liwa Suqour al-Jabal opereaza in nordul si vestul Siriei, unde s-au concentrat o parte din atacurile rusesti, iar Statul Islamic nu are o prezenta importanta.

Grupul este considerat moderat de Statele Unite ale Americii. Programul pregatit de Pentagon are ca scop sa antreneze si sa echipeze insurgenti sirieni pentru a lupta impotriva Statului Islamic.

Rebelii au oprit incercarile ISIS de a avansa in zona de nord a Aleppo de langa granita turca. Haj Ali a declarat ca Statul Islamic a atacat marti, plasand o masina-capcana la una dintre bazele lor.