Cinci persoane au fost ranite intr-o incaierare intre circa 60 de afgani si albanezi, intr-un azil din Hamburg (nordul Germaniei), a anuntat politia locala, scrie AFP, care vorbeste despre o noua ilustrare a tensiunilor in crestere dintre migranti, in centrele de primire supra-aglomerate.

Printre persoanele ranite, un refugiat a primit "o lovitura de cutit intr-un brat si a fost spitalizat", a precizat un purtator de cuvant al politiei. Acesta nu a putut confirma daca a fost gasita o arma de foc la locul incidentelor, asa cum scrie presa germana.

In timpul incaierarii, mai multi migranti erau inarmati cu rangi de fier.

Trei persoane au fost retinute pentru scurt timp de politie, dar calmul a revenit la caderea serii in acest azil unde sunt gazduiti migrnatii imediat dupa sosirea lor in Germania si inainte ca dosarul lor sa fie examinat.

In ultima vreme, incidentele s-au multiplicat in aceste centre de primire din Germania, tara care asteapta circa 800.000 de solicitanti de azil in acest an.

Miercurea trecuta au avut loc confruntari in alte doua centre de azil din Hamburg, in special intre afgani si sirieni.

Aceste centre se afla adeseori la limita suprasaturarii iar pentru primirea migrantilor au fost puse la dispozitie scoli, cazarme sau sali de congrese, creand uneori o situatie de promiscuitate pentru refugiati, multi dintre ei la capatul unei lungi calatorii.

Dupa un imens elan de generozitate, Germania incepe sa devina ingrijorata in fata acestui aflux fara precedent de migranti care, pe langa problemele logistice pe termen scurt, ridica de asemenea si probleme de integrare.