Un proiect legislativ propus de premierul rus Dmitri Medvedev presupune inchirerea cladirilor istorice pentru un pret modic de o rubla pe an, circa sase bani, doar daca noii chiriasi se angajeaza sa restaureze proprietatiile statului din propriul buget,relateaza The Moscow Times.

Rusia detine 140 000 de cladiri istorice, dintre care o treime au nevoie de restaurare,scrie The Moscow Times. Potrivit programului legislativ semnat de Medvedev, luna trecuta, investitorii pot inchiria cladiri istorice aflate in proprietatea statului pentru o perioada de 49 de ani, daca se angajeaza sa le renoveze complet.

De asemenea, procesul de restaurare trebuie sa se incheie in maximum sapte ani, iar investitorul are posibilitatea de a subinchiria cladirea pentru 42 de ani, in timp ce el continua sa plateasca o chirie de o rubla pe an statului.

Acesta nu este singurul proiect de acest fel in Rusia. Astfel primaria Moscovei a lansat, in 2012, un program care le da investitorilor oportunitatea de a inchiria o cladire istorica pentru o rubla pe metru patrat, daca se angajeaza sa restaureze proprietatea intr-o perioada de cinci ani.