Compania Air France a anuntat ca ar putea renunta la aproape 3.000 de angajati, ceea ce a declansat furia salariatilor, care i-au atacat pe reprezentantii conducerii companiei. Incidentele s-au soldat cu sapte raniti, dintre care unul - un agent de securitate - este in stare grava si a fost spitalizat, a anuntat conducerea Air France, citata de AFP. Cinci dintre cei sapte raniti sunt membri ai conducerii companiei.

Doi paznici, dintre care unul a fost in coma, dar si-a revenit intre timp, se numara printre raniti, potrivit unui purtator de cuvant al companiei. Ceilalti 5 raniti sunt membri ai conducerii Air France, inclusiv directorul de resurse umane al companiei.

Director Air France, atacat de angajatiFoto: Captura Youtube.com

Anuntul Air France privind o noua restructurare ameninta posturile a aproape 3.000 de angajati si a generat scene violente care afecteaza imaginea Frantei peste hotare.

Directorului de resurse umane al Air France, Xavier Broseta, i s-a strigat "demisia!". Angajatii dezlantuiti i-au rupt camasa, iar Xavier Broseta a fost nevoit sa sara un gard pentru a scapa de furia protestatarilor, care au navalit peste conducere in timpul unei intalniri cu sindicatele. El "a scapat de la a fi linsat", potrivit unui participant la intalnirea de la sediul companiei, de pe aeroportul parizian Roissy.

Aflat in vizita in Japonia, premierul Manuel Valls s-a declarat "scandalizat" de "aceste violente inacceptabila": "Situatia companiei este dificila, insa nimic nu va justifica vreodata astfel de abordari."